Innboforskring

Innboforskring

Tro det eller ei – rundt ti prosent av Norges befolkning har ikke innboforsikring! Og 15 prosent har dobbelt opp.Har du tenkt på at innboforsikringen skal erstatte alt du har av løsøre i huset eller leiligheten? Er forsikringssummen riktig? Hva koster det å kjøpe ny bunad eller kamerautstyr? Hva med kunst eller samlinger?

Uten innboforsikring kan du miste alt du har ved en brann. Derfor har vi ett klart råd, enten du eier eller leier: sørg for at du har en innboforsikring! Innboforsikringen skal erstatte alt du har av møbler, klær og annet løsøre i huset eller leiligheten. Men å beregne riktig forsikringssum er ikke så lett. Hva koster en ny bunad? Hvor mye betalte jeg for kamerautstyret? Hva med kunst eller frimerkesamlinger?

En god øvelse kan være å ta en runde i huset, åpne skuffer og skap, skrive ned det du ser og gjøre et grovt overslag. Ta gjerne bilder eller film underveis. Da er det lettere å huske hva som har gått tapt hvis du skulle oppleve brann eller innbrudd. Erfaringsmessig ender nemlig de fleste opp med for lav erstatning ved en større brann fordi de ikke har full oversikt over hva de egentlig eier. Synes du det er vanskelig å finne riktig innboforsikring og forsikringssum? Eller lurer du på om du er dobbelt forsikret? Ta kontakt så finner vi ut av det sammen.